Kanada miniszterelnöke maszk nélkül utazott a repülőgépen

Home » Kanada miniszterelnöke maszk nélkül utazott a repülőgépen

Justin Trudeau, Kanada jelenlegi miniszterelnöke korábban megszavazta, hogy országa polgárai számára továbbra is érvényben maradjon a kötelező maszkviselés a repülőgépeken. Ennek ellenére a politikust és családját lencsevégre kapták, amint egy magánrepülőgépről leszállva nem viselnek maszkot.

Az észak-amerikai állam továbbra is előírja a maszkviselést a repülőgépjáratain, miközben például az USA négy hónappal ezelőtt felhagyott ezzel a szabállyal. Trudeau kormánya ragaszkodott ahhoz, hogy a kanadai légitársaságok, és az országból induló vagy oda érkező járatokon továbbra is kötelező legyen a maszkviselés. Most azonban úgy tűnik, hogy nem mindenkire vonatkoznak a szabályok.

Nemrég egy videó látott napvilágot, amelyen az látható, hogy a miniszterelnök és családja leszállnak egy magánrepülőgépről Costa Ricában, és a fedélzeten tartózkodók közül senki sem visel arcmaszkot.

Az is látható, hogy Trudeau egyik lánya kétszer is tüsszent, miközben pont a politikus ragaszkodik ahhoz, hogy a náthás kanadaiakat el kell szigetelni a többiektől.

Másrészt a kanadai kamionosok tiltakozása az év egyik legnagyobb eseménye volt, aminek középpontjában Justin Trudeau állt. A tüntetők a Covid-szabályok ellen emelték fel a hangjukat, és azok mielőbbi megszüntetését szorgalmazták a kormánytól. Az ottawai parlament körüli utcákat teherautókkal és kamionokkal blokádolták el, hogy nyomást gyakoroljanak. Ezekután a kanadai miniszterelnök vészhelyzeti törvényt fogadott el, amely felhatalmazta őt a Szabadságkonvojban tiltakozók bankszámláinak a befagyasztására és a kriptoügyletek ellenőrzésére. Végül a miniszterelnök hatályon kívül helyezte a vészhelyzeti intézkedéseket.

Az előző hónapban egy gőzmozdony fedélzetén történő fotózás során Trudeau maszk nélkül fogott kezet a többi utassal. Az alkalom során az emlékvonatra nem vonatkoztak maszkviseléssel kapcsolatos szabályok. Ennek ellenére mégis bírálták a politikust, hogy nem tartja be az általa képviselt normákat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.